Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Защо възникват противоречията и как да ги намалим

По какъв ред противоречието по дадена тема ни блокира мозъка?

Звучи страшно и необичайно. Струва си да вникнем в дълбочина, защото ще ни помогне в бъдеще да взимаме по-лесно решения и да вярваме в тях, дори да водят до провал.

Противоречието се активира още в мислите и чувствата в определена ситуация, когато нямаме достатъчно яснота, информация и не разчитаме на интуицията си, а трябва да вземем конкретно решение. Обикновено противоречието е между информацията от нашето съзнание и тази от подсъзнанието.

Например страх ни е от височини, обаче сме работили върху този страх, катерили сме се по скали, планини и сме претръпнали вече. Приятел ни се обажда да отидем и да се катерим по нов маршрут. Дотук всичко е супер, но се случва да попаднем на необичаен проблем в работата, който е сложен и изисква пълна съсредоточеност, за да потърсим решение. Това затормозява мозъка ни, без да има достатъчно информация, от което енергията ни намалява, при което започваме да активираме програмите от миналото си. Тук, отивайки да катерим скали, се събужда старият ни страх от миналото и започваме да сме по-неуверени, изпитваме дискомфорт при катеренето. Какво се случва всъщност, ако съзнателният ни страх от 0 до 10 е 4, а подсъзнателният (от миналото) е 7? Тогава след падането на енергията ни от 4 отиваме пак на 7 – страх от високо.

Имаме противоречие между страха като убеждение и страха от миналото.

Особено при хора, които са работили върху себе си, се получава още по- голямо противоречие. И човек си казва: „Години се трудих, за да отработя този страх, а сега пак ме завладява“. Това се получава само ако ни падне психоемоционалният тонус, тоест енергията, което от своя страна предизвиква претоварване на едното полукълбо на мозъка, а другото намалява драстично работата си. Оттам много хора започват да изпитват тревожност, понякога без да има причина. Също така мускулите под лопатката намаляват тонуса си и може да се получат и болки в плешките. Тоест от противоречие може да се наруши синхронът между лявото логическо и дясното творческо полукълбо, от което да ни страда или логиката, или креативността.

Така, ако работата ни е творческа, губим вдъхновение, а ако работим с числа – имаме проблем с калкулацията и анализа на информацията.

С програмата Физическа и емоционална трансформация ще балансираме минало и убеждения и ще намалим възможността от появата на противоречия. В книгата ще ви дам техника, чрез която за 30 секунди да направите баланс на двете половини на мозъка, за да нормализирате функцията им, да премахнете тревожността и да вземате по- адекватно решения.


Източник: “Физическа и Емоционална трансформация”, автор Коко Ковачев

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.