Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Какво е Актив Ситинг?

[rank_math_breadcrumb]

Дългогодишната ми работа с пациенти с различни проблеми и опита, който придобих, ми показаха, че без самите ние всекидневно да правим нещо за болките в тялото, които имаме, всичко, което терапевтът прави за нас, има временен, често дори краткотраен ефект и скоро пак ще се нуждаем от услугите на човека, който временно е облекчил състоянието ни.

Това е омагьосан кръг, от който може да излезем ако поемем отговорност за себе си и собственото си здраве и започнем да предприемаме конкретни действия, за да се справим с причините за нашите проблеми.

Голяма част от тези проблеми и болки идват от дисбаланс на мускулите в тялото. Когато има някакъв проблем, тялото не спира да се движи, а изгражда нов начин на движение, с който компенсира, за да продължи да се движи. Това довежда до претоварване, схващане, напрежение в мускулите, които компенсират, като – това заедно с намаления обем на движение води неминуемо до болка, която влошава качеството ни на живот. И тази болка е единственият начин на тялото да покаже, че нещо не е наред и е време да направим промяна.

И тук на помощ ни идва системата Актив Ситинг! Тя е за всички хора, които искат да поемат отговорност за себе си и да върнат баланса на тялото и на ума си.

Какво е Актив Ситинг?

Актив Ситинг е система от специализирани, много лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време от вкъщи или на работното си място. Целта на упражненията е да балансираме физическото и емоционално тяло, да постигнем оптимално здраве и да живеем щастлив, балансиран и пълноценен живот.

Системата включва много техники от приложната кинезиология, които балансират и активират работата на мускулите в тялото, така че то да започне да работи в синхрон. Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.

Ефекта от упражненията идва веднага, затова са и толкова уникални!

Защо създадохме системата от упражнения Актив Ситинг?

Създадохме системата Актив Ситинг, за да могат повече хора да се докоснат до магията на приложната кинезиология и най-вече много лесно сами да се справят със своите физически и емоционални проблеми.

Упражненията подходящи ли са за хора с болки и различни диагнози?​

Да, упражненията са създадени за хора с различни проблеми. Успешно може да повлияете болки във врата, гърба, раменете и кръста, ако изпълнявате упражненията редовно и дадете на тялото време да се научи да работи правилно.

Когато масажираме определени точки, раздвижим и отпуснем спазъм на мускулите даваме възможност на тялото да се самолекува и пренастрои.

Може ли Актив Ситинг да намали стреса?

Най-уникалното на тази система е балансирането на вегетативната нервна система. Тя управлява вътрешните органи и се задейства от пикове на емоциите страх и яд.

Тези емоции изпитваме често, а чрез тях несъзнателно задействаме вегетативната нервна система и тя изпада в стрес. Този стрес може да продължи дни, месеци, дори години.

С упражненията от Актив Ситинг, много бързо рестартираме вегетативната нервна система и тялото бързо нормализира функции си и започва да работи в баланс.

Може ли Актив Ситинг да се изпълнява от деца и възрастни хора?

Да, може! Работили сме с много деца и възрастни и те се чувстват много добре, когато практикуват Актив Ситинг.

Упражненията са леки и се правят в седнало положение, много са подходящи и за трудно подвижни хора. А при децата, упражненията помагат за балансиране и подобряване на стойката.

Защо е важно да правите гимнастика всеки ден?

В забързаното ни ежедневие има много фактори, които могат да нарушат баланса на тялото ни. За това е важно да правим редовно Актив Ситинг. Упражненията ни рестартират и балансират изключително бързо и ни помагат да бъдем в отлично здраве всеки ден!

Имаш допълнителни въпроси?

X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.