Физически, емоционални и психични причини за появата на Ишиас

Физически блокажи

Ишиасът е синдром, съответстващ на засягането на седалищния нерв. Този нерв е най-дългият в човешкото тяло. Започва от лумбалната част на гръбнака, минава през седалището, бедрото, крака и завършва в стъпалото. Началото на ишиаса често е внезапно, започващо с остра болка в някаква част на седалищния нерв.

Емоционални блокажи

Човекът, страдащ от невралгия на седалищния нерв, обикновено е такъв, който преживява несигурност за бъдещето си, или подсъзнателно се страхува от липса на пари или материални блага. Казах именно подсъзнателно, защото съм имала възможността да забележа, че този проблем спохожда най-вече човек, на когото нищо не му липсва, но много трудно би преживял загубата на това, което има.

Следователно този проблем се разполага предимно на равнището на имането. Болният не го осъзнава, защото не се смята привързан към материалните блага. Би се почувствал виновен да е такъв, защото е научен, че това не е хубаво или че не е духовно да обичаш земните блага. Тази вина му пречи да върви напред, да предприема нови неща в живота си и да рискува повече. Животът му става твърде монотонен. Болка в седалищния нерв показва също така огорчение, сдържана агресивност и отказ да се подчиниш на някаква идея или човек – все в материалната област.

Психични блокажи

Твоето тяло ти изпраща много важно послание, защото болката, която преживяваш с този ишиас, е указание за болката, която си причиняваш с начина си на мислене. За какво искаш да се накажеш? Силата на болката показва степента на наказанието, което смяташ, че заслужаваш. Като начало трябва да осъзнаеш, че си привързан към материалните блага, за да можеш след това да си признаеш правото да си такъв. Осмели се да допуснеш, че се страхуваш да не изгубиш. Ако това да рискуваш повече наистина превишава границите ти, защото се страхуваш да не изгубиш придобитото, приеми границите си в момента и вземи решението да преминеш към промяна веднага, щом ти бъде възможно.

Освен това е важно да престанеш да смяташ, че е лошо да обичаш земните блага – да ги обичаш, е съвсем човешко. В деня, в който достатъчно се довериш на способността си да твориш постепенно всичко, от което се нуждаеш, повече няма да се страхуваш, че ще изгубиш придобивките си и ще можеш да си позволиш да продължаваш да ги обичаш, но без да бъдеш толкова привързан към тях. Що се отнася до огорчението, препоръчвам ти етапите на прошката в края на тази книга. Прошката ще ти даде повече подвижност и гъвкавост спрямо идеите и характера на другите. Ще се освободиш от впечатлението, че трябва да се подчиняваш на другите.

Откъс от книгата на Лиз Бурбо: „Твоето тяло казва: Обичай се!“


Източник: www.econet.ru

Сподели статията:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

3 Коментара

 • Руси Русев
  12.09.2021

  Много полезни неща казвате-разбираеми и необходими.Има нужда от думи,които поднасят информация на достъпен език.Благодаря!

  Reply
 • Илияна Арнаудова
  13.09.2021

  Време е все повече хора да разберат, че зад всяка болежка има пихическа травма!

  Reply
 • Ginka Yankova
  18.09.2021

  Благодаря за полезни и важни за всеки човек съвети ,как да нямаме блокажи ,акупресурата на човешкото тяло е сложна наука ,да владееш ,всеки ден и да опознаваш всяка една част от тялото !

  Reply

Вашият коментар

Съдържание на статията

Получавай най-новите статии и безплатни тренировки от нас.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.