Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Четирите направления в живота, с които да сме в синхрон

Човек не се замисля как е настроен към определени направления в живота като: здраве, щастие, успех, дълголетие.

 

 

Всички искаме повечето от тези направления в ежедневието си, но не правим необходимото да ги получим. С тестове от приложната кинезиология открих причината. Много от нас имат противоречие между съзнателното искане и подсъзнателното приемане. Всеки в детството си е преживявал болка, страдание и поради това, че сме били малки, сме потиснали/забравили тези случки. Това е довело до изработването на определени блокажи в живота ни като възрастни.

В четирите направления се корени и донякъде смисълът на живота.

Ако успеем да поддържаме добро здраве, означава, че сме постигнали баланс на емоции, биохимия и физика. Ако сме и щастливи, то животът ни става все по-хубав, успехът означава, че се променяме и постигаме целите и мечтите си, а продължителният живот е възможност по-дълго време да се учим, развиваме и да сме полезни на другите. Мнозина от нас искат да са по-добре и да постигат успехи, но нещо все ги саботира и не успяват. Саботажът винаги идва от самите нас, не от външни фактори. По-лесно е обаче да си мислим, че обстоятелства извън нас са причина за нашите неуспехи и страдания. Родителите ни са виновни, приятелите, шефовете… и така няма край. Също няма и промяна, докато не осъзнаем, че всичко е вътре в нас и може да променим ситуацията около нас единствено като повлияем на себе си.

Точно това ще правим с програмата ФЕТ. Ще започнем с препрограмиране на нагласи към живота, наложени ни от средата.

Още със започването на програмата ще работим върху противоречията ви относно здравето, щастието, успеха и дълголетието.

Не са малко тези, които не искат да са здрави на подсъзнателно ниво, защото не им обръщат нужното внимание. Когато са били малки и са боледували, родителите им са били много по-грижовни и внимателни, отколкото когато са били здрави. Това довежда до желание да са болни, с което се надяват да получат нужното им внимание. И колкото и да полагат усилие да оздравеят, не успяват.

За този проблем сме намерили решение по-нататък в книгата.

Щастието – нещо толкова просто, а за някои – трудно достижимо.

Някои казват: „Когато всичко ми е наред в живота, тогава мога да бъда щастлив“. Търсим щастието във външни фактори. „Искам да имам престижна работа, подходящ партньор, достатъчно пари, деца, да живея в къща, да ходя на екскурзии…“. Какво се оказва обаче? Получавайки всичко това, постигайки тези цели, ние продължаваме да бъдем неудовлетворени, искаме още, без да сме доволни и щастливи от постигнатото досега.

Винаги нещо няма да ни е наред и затова сякаш няма как да сме щастливи. Всъщност е необходимо да се пробудим и осъзнаем истинското щастие, а то присъства винаги в нас. Просто фокусът може да го насочим към нещата, с които сме се справили и са наред, да сме щастливи с постигнатото, дори то да е половин крачка напред. За да съществуваме в този свят, си струва да бъдем щастливи. Всеки етап от живота ни е важен, дори и тежките.

Успехът от своя страна е също значим фактор в нашия живот.

Повечето от нас искат да са успешни в някакво направление. Някои копнеят да спечелят важно състезание, други – да получат повишение, трети – да основат собствена компания, четвърти – да открият нещо полезно за хората, което ще допринесе за тяхното добруване. Успехът обаче е труден за хората, които имат ниско самочувствие, самоуважение, лоша комуникация, липса на смелост.

Затова в книгата Физическа и емоционална трансформация ще работим и върху тези качества, които е необходимо да притежаваме, за да постигнем успех в живота.

Пример могат да ни бъдат много успели хора, щом научим тяхната история. Няма да цитирам имена, всеки за себе си може да намери такива личности и да разбере как са постигнали успеха си.

Дългият живот – друга тема за размисъл.

Искаме ли да живеем дълго? Ако не искаме – защо? Защото може да сме видели своите баби или дядовци, страдащи от различни проблеми. Или сме нещастни и не искаме да живеем дълго, изпитвайки страдания и болка. Това е така, обаче дълголетието е знак, че има смисъл да сме тук или по-скоро да сме готови да учим и да се развиваме, както и да даваме своя принос към другите до края на живота си.


Източник: “Физическа и Емоционална трансформация”, автор Коко Ковачев

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.