Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Какво е Актив Ситинг?

Дългогодишната ми работа с пациенти с различни проблеми и опита, който придобих, ми показаха, че без самите ние всекидневно да правим нещо за болките в тялото, които имаме, всичко, което терапевтът прави за нас, има временен, често дори краткотраен ефект и скоро пак ще се нуждаем от услугите на човека, който временно е облекчил състоянието ни. Това е омагьосан кръг, от който може да излезем ако поемем отговорност за себе си и собственото си здраве и започнем да предприемаме конкретни действия, за да се справим с причините за нашите проблеми.

Голяма част от тези проблеми и болки идват от дисбаланс на мускулите в тялото. Когато има някакъв проблем, тялото не спира да се движи, а изгражда нов начин на движение, с който компенсира, за да продължи да се движи. Това довежда до претоварване, схващане, напрежение в мускулите, които компенсират, като – това заедно с намаления обем на движение води неминуемо до болка, която влошава качеството ни на живот. И тази болка е единственият начин на тялото да покаже, че нещо не е наред и е време да направим промяна.

И тук на помощ ни идва системата Active Sitting! Тя е за всички хора, които искат да поемат отговорност за себе си и да върнат баланса на тялото и на ума си.

Какво е Active Sitting?

Active Sitting е система от специализирани, много лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време от вкъщи или на работното си място. Целта на упражненията е да балансираме физическото и емоционално тяло, да постигнем оптимално здраве и да живеем щастлив, балансиран и пълноценен живот. Системата включва много техники от приложната кинезиология, които балансират и активират работата на мускулите в тялото, така че то да започне да работи в синхрон. Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми свързани с опорно-двигателния апарат. Ефектът от упражненията идва веднага, затова са и толкова уникални!

Защо създадохме системата от упражнения Active Sitting?

Създадохме системата Active Sitting, за да могат повече хора да се докоснат до магията на приложната кинезиология и най-вече много лесно сами да се справят със своите физически и емоционални проблеми.

Упражненията подходящи ли са за хора с болки и различни диагнози?​

Да, упражненията са създадени за хора с различни проблеми. Успешно може да повлияете болки във врата, гърба, раменете и кръста, ако изпълнявате упражненията редовно и дадете на тялото време да се научи да работи правилно. Когато масажираме определени точки, раздвижим и отпуснем спазъм на мускулите даваме възможност на тялото да се самолекува и пренастрои.

Може ли Active Sitting да намали стреса?

Най-уникалното на тази система е балансирането на вегетативната нервна система. Тя управлява вътрешните органи и се задейства от пикове на емоциите страх и яд. Тези емоции изпитваме често, а чрез тях несъзнателно задействаме вегетативната нервна система и тя изпада в стрес. Този стрес може да продължи дни, месеци, дори години. С упражненията от Active Sitting, много бързо рестартираме вегетативната нервна система и тялото бързо нормализира функции си и започва да работи в баланс.

Може ли Active Sitting да се изпълнява от деца и възрастни хора?

Да, може! Работили сме с много деца и възрастни и те се чувстват много добре, когато практикуват Active Sitting. Упражненията са леки и се правят в седнало положение, много са подходящи и за трудно подвижни хора. А при децата, упражненията помагат за балансиране и подобряване на стойката.

Защо е важно да правите гимнастика всеки ден?

В забързаното ни ежедневие има много фактори, които могат да нарушат баланса на тялото ни. За това е важно да правим редовно Active Sitting. Упражненията ни рестартират и балансират изключително бързо и ни помагат да бъдем в отлично здраве всеки ден!

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.