Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Разговори с тялото

Това е една от магическите възможности на приложната кинезиология и по- точно – мускулните тестове.

Да се научим да говорим с тялото – е умение, което може да ни помогне да осъзнаем и решим много от проблемите си. То ни показва истината и оттам взимаме решение как да продължим нататък. През целия си живот се заблуждаваме и прикриваме истината от себе си и околните, а това довежда до различни проблеми. С мускулния тест може да питаме тялото за различни неща, а то ни отговаря чрез индикаторен мускул.

Например питам своя пациент: „Ти Иван ли се казваш?“, след това тествам мускул от тялото, най-често ръката, за неговия тонус. Ако наистина пациентът ми се казва Иван, мускулът остава силен, ако не – мускулът отслабва.

Това е чудесен детектор на истината. Важно е обаче да знаем как да приложим правилно теста, за да може да го използваме ефективно. Откъде идва информацията? Това, което знам, е, че тялото е най-големият носител на информация. През него минават 4 милиарда единици информация в секунда; през сърцето – 2 милиона, а през мозъка – само 15 единици в секунда. Това означава, че можете да запомните максимум 15 предмета в една стая за 1 секунда, космонавтите запомнят 7, ние – не повече от 3-4. Тоест най-много информация може да черпим от тялото и нервната система и най-достъпният начин е чрез мускулния тест. Благодарение на него започнах тестове на емоциите на моите пациенти. Стартирах със страх, яд, радост, обич, гняв.

Тествах ги по скалата от 0 до 10.

Записвах си стойностите на всяка емоция и датата, на която съм я тествал.

Търсех начин за бърза промяна на тези емоции, от които всички страдаме ежедневно. Използвайки натрупаните знания, реших да направя утвърждение, в което да заменя страха със смелост, вяра, спокойствие. Реших да използвам и една точка от енергийната психология за подсилване на утвърждението.

Давайки утвърждението на своите пациенти, започнах и самият аз да го прилагам. Тествах през 2 седмици отново стойностите на страха, като при всички пациенти те започваха да намаляват. За 2 седмици с повторение по 1 път на ден утвърждението за страх от 9 падна на 6. Интересното беше, че усещането на пациентите към страха се беше променило. Те споделяха, че в ситуация, свързана с емоцията страх, са по-спокойни и реагират по- адекватно.

При мен се получи същият резултат. Това ме окуражи да продължавам да създавам утвърждения и за други емоции.

Другото откритие беше да тествам емоциите на 2 нива – съзнателно и подсъзнателно.

Съзнателното ниво е, когато променяме своите убеждения за определено нещо. Подсъзнателното е свързано със старите програми от миналото и „фабричните“ ни настройки, с които сме се родили.

Продължих да изкарвам от пациентите и от себе си положителни и отрицателни емоции, с които да работим. И така направих първата си карта за тестване на емоциите, която беше с общо 25 положителни и отрицателни емоции. Тя ми даваше информация за това човекът от какви емоции страда и по кои е нужно да започне да работи. Подбирах за всеки индивидуално върху кои емоции трябва да се потруди. В експеримента се включиха повечето от пациентите ми. Така поставих началото на знания, довели до създаване на програмата „Физическа и емоционална трансформация“, накратко – ФЕТ.


Източник: “Физическа и Емоционална трансформация”, автор Коко Ковачев

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

4 Коментара

 • Радка Матева
  30.01.2023

  Купих книгите, във възторг съм – гледам и видията ,препоръчвам ги на мои приятели! Благодаря ви!

  Reply
 • Марийка Ставрева
  31.01.2023

  Благодаря Ви!
  Доволна съм!
  Препрочитам…….
  Здраве! Труд! Постоянство! Успехи! Щастие!
  За всички!
  С уважение; М.Ставрева

  Reply
 • Krasimira Simeonova
  12.02.2023

  Разбира се че съм доволна,имам и 2те книги ,за съжаление едната е все още в България и няма кой да ми я препрати-ще я имам в ръцете си вероятно чак юни!
  Препоръчвам актив ситинг от момента в който усетих ползата и промяната в организма си!Рейки терапевт съм и с това съм помогнала на
  мнозина-чакат ме да се прибера и тогава препоръката ми ще е още по-полезна!Желая ви хубав ден и още по-добри успехи!

  Reply
 • Адриана Занева
  24.04.2023

  Благодаря на Бога,че ми помогнахте да преодолея повечето емоционални проблеми .Има още какво да преодолявам.От една година правя упражненията.Благодаря за труда ,който сте положили.

  Reply

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.