Разговори с тялото

Това е една от магическите възможности на приложната кинезиология и по- точно – мускулните тестове.

Да се научим да говорим с тялото – е умение, което може да ни помогне да осъзнаем и решим много от проблемите си. То ни показва истината и оттам взимаме решение как да продължим нататък. През целия си живот се заблуждаваме и прикриваме истината от себе си и околните, а това довежда до различни проблеми. С мускулния тест може да питаме тялото за различни неща, а то ни отговаря чрез индикаторен мускул.

Например питам своя пациент: „Ти Иван ли се казваш?“, след това тествам мускул от тялото, най-често ръката, за неговия тонус. Ако наистина пациентът ми се казва Иван, мускулът остава силен, ако не – мускулът отслабва.

Това е чудесен детектор на истината. Важно е обаче да знаем как да приложим правилно теста, за да може да го използваме ефективно. Откъде идва информацията? Това, което знам, е, че тялото е най-големият носител на информация. През него минават 4 милиарда единици информация в секунда; през сърцето – 2 милиона, а през мозъка – само 15 единици в секунда. Това означава, че можете да запомните максимум 15 предмета в една стая за 1 секунда, космонавтите запомнят 7, ние – не повече от 3-4. Тоест най-много информация може да черпим от тялото и нервната система и най-достъпният начин е чрез мускулния тест. Благодарение на него започнах тестове на емоциите на моите пациенти. Стартирах със страх, яд, радост, обич, гняв.

Тествах ги по скалата от 0 до 10.

Записвах си стойностите на всяка емоция и датата, на която съм я тествал.

Търсех начин за бърза промяна на тези емоции, от които всички страдаме ежедневно. Използвайки натрупаните знания, реших да направя утвърждение, в което да заменя страха със смелост, вяра, спокойствие. Реших да използвам и една точка от енергийната психология за подсилване на утвърждението.

Давайки утвърждението на своите пациенти, започнах и самият аз да го прилагам. Тествах през 2 седмици отново стойностите на страха, като при всички пациенти те започваха да намаляват. За 2 седмици с повторение по 1 път на ден утвърждението за страх от 9 падна на 6. Интересното беше, че усещането на пациентите към страха се беше променило. Те споделяха, че в ситуация, свързана с емоцията страх, са по-спокойни и реагират по- адекватно.

При мен се получи същият резултат. Това ме окуражи да продължавам да създавам утвърждения и за други емоции.

Другото откритие беше да тествам емоциите на 2 нива – съзнателно и подсъзнателно.

Съзнателното ниво е, когато променяме своите убеждения за определено нещо. Подсъзнателното е свързано със старите програми от миналото и „фабричните“ ни настройки, с които сме се родили.

Продължих да изкарвам от пациентите и от себе си положителни и отрицателни емоции, с които да работим. И така направих първата си карта за тестване на емоциите, която беше с общо 25 положителни и отрицателни емоции. Тя ми даваше информация за това човекът от какви емоции страда и по кои е нужно да започне да работи. Подбирах за всеки индивидуално върху кои емоции трябва да се потруди. В експеримента се включиха повечето от пациентите ми. Така поставих началото на знания, довели до създаване на програмата „Физическа и емоционална трансформация“, накратко – ФЕТ.


Източник: “Физическа и Емоционална трансформация”, автор Коко Ковачев

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

3 Коментара

 • Радка Матева
  30.01.2023

  Купих книгите, във възторг съм – гледам и видията ,препоръчвам ги на мои приятели! Благодаря ви!

  Reply
 • Марийка Ставрева
  31.01.2023

  Благодаря Ви!
  Доволна съм!
  Препрочитам…….
  Здраве! Труд! Постоянство! Успехи! Щастие!
  За всички!
  С уважение; М.Ставрева

  Reply
 • Krasimira Simeonova
  12.02.2023

  Разбира се че съм доволна,имам и 2те книги ,за съжаление едната е все още в България и няма кой да ми я препрати-ще я имам в ръцете си вероятно чак юни!
  Препоръчвам актив ситинг от момента в който усетих ползата и промяната в организма си!Рейки терапевт съм и с това съм помогнала на
  мнозина-чакат ме да се прибера и тогава препоръката ми ще е още по-полезна!Желая ви хубав ден и още по-добри успехи!

  Reply

Вашият коментар

Съдържание на статията

Получавай най-новите статии и безплатни тренировки от нас.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.