Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Как възникват хроничните заболявания?

Хроничните заболявания представляват състояния или заболявания на организма, които протичат за дълъг период от време и прогресират бавно. Те могат да бъдат победени чрез премахване на корените им в съзнанието и подсъзнанието. В тази статия ще анализираме как се формират, от какви фактори зависят и как да ги излекувате.

Защо се разболяваме?

Всички тези фактори са известни, тук няма нищо ново, но рядко хората си поставят правилните приоритети. Повечето нямат разбиране за това кое е ключово и основно, и кое е второстепенно.

Основните фактори: негативни емоции, хранене, начин на живот, физическа активност.

За да разберете къде е ключът, трябва да осъзнаете от какви аспекти се състои човек. Това са тяло, ум и дух.

Физическото тяло е грубата материя, вътрешните органи са мишените. 

В по-фин план са усещанията, това, което чувстваме на физическо ниво, всичките ни усещания се компресират вътре в организма.

На още по-фино ниво е емоционалната реакция, това, което изпитваме – негодувание, радост, скръб и други.

Следващото още по-фино ниво е психичното, това са нашите мисли, образи, въображение.

След това са събитията, нивото на причинно-следствената връзка.

Най-високият фин план са ценностите и насоките, тоест мисията на човека.

Доколко са свързани тези планове?

Те са напълно свързани и ако някой от плановете страда, останалите също започват да страдат. Влиянието на всеки един план има различна сила.

Тук мнозина правят грешката да вярват, че тъй като тялото боли, тогава основно внимание трябва да се обърне на храненето, качеството на въздуха и движението и може да се излекува с хапчета, билки, хирургия и други физически средства.

Какво е физическо тяло – съвкупност от органи, свързани помежду си. Всеки отделен орган в изолирана форма работи идеално, в своя вътрешен режим. Той може да работи спокойно и премерено или бързо на границата на силите и възможностите си. И така, какво определя как ще работи органът? Защо режимът му се променя от при наличие на заболяване?

От физиологията е известно, че хормоналната система контролира работата на вътрешните органи. Някои хормони могат да забавят, а други да ускорят работата на вътрешните органи. 

На какво реагира хормоналната система? 

Тя се регулира от хипоталамуса и хипофизата. Хипоталамо-хипофизната система се контролира от мозъка или от информацията, която се намира в мозъка: системата ни на вяра, преценка, стрес, мислене.

Всичко това предизвиква емоции, след това емоциите предизвикват усещания и в крайна сметка получавате физическото състояние на тялото, в което се намирате.

Тялото не живее свой отделен живот, състоянието на вътрешните органи, усещанията в тялото са причинени от емоции.

Емоциите причиняват физиологични промени в тялото. Откъде идват емоциите? Това е нашата реакция на събития, дори не винаги реални, също и на спомени и образи.

Нашите ценности, насоки, вътрешни нагласи идват от разбирането на мисията на нашия живот – те привличат събитията, които ни се случват.

Говорим за хронични здравословни разстройства – тоест изпитвате негативна емоция, причиняваща смущения в тялото ви през цялото време.

Вие сте в тази емоция много дълго време, през живота си я засилвате, срещайки събития, които потвърждават вашите знания, тези събития предизвикват обостряне на болестта и нейното задълбочаване.

Нека видим как са свързани различните нива

Разбира се, физическото тяло влияе на и на останалите нива. Когато получите физическа травма, вие сте обзети от болка и не можете да мислите за нищо друго.

Ако ядете изкуствена, трудно смилаема храна, тогава тялото ви се задръства с вредни за него отпадъци, губи гъвкавост, мислите се забавят, кръвта се сгъстява, лимфата и енергията ви страдат.

Следващият компонент, умът, е система от вярвания, преценки, размисли. Ако живеете в неразбирателство с партньора си, ако имате финансови проблеми, ако не харесвате работата си, то всичко около вас ви дразни и децата ви не са щастливи.

Тялото абсорбира огромно количество енергия и постепенно след 30тата годишнина вродените ви резерви се изчерпват и започвате да изпитвате хронична умора, а при липса на енергия органите ви започват да страдат и да дават сигнали, че нещо не е наред.

След 30 години здравето на мнозина започва да се влошава. Докато не приведете в ред всичките си сфери на живот, няма да можете да възстановите здравето си.

Следващият план е духът – ако не разбирате защо сте на този свят, не знаете каква е целта ви, тялото послушно повтаря програмата. Ако няма нужда духът да живее, няма нужда и от тялото – те са едно цяло, енергията изтича, тялото се разболява и умира.

Тези планове не влияят по един и същи начин. Колкото по-фин е планът, толкова по-силно е въздействието му. 

Болката в тялото е болка в мозъка. Известни са много случаи, когато ампутиран орган продължава да боли. Болката се ражда в мозъка – това е разговор между душата и съзнанието чрез тялото. 

Как се формира болестта?

Тези знания са събрани от анализа на корекциите на стотици хора с психосоматични разстройства.

Физическото тяло започва да се формира при зачеването. Под влиянието на какво се формира? Комбинация от случайна група гени на мама и татко? И каква е тогава свободата на избор на човека? Случайността на избора не се потвърждава от практиката и логиката.

За да разберем всичко, нека започнем отдалеч.

Душа, която в минали животи е формирала определен характер, зависимости, система от вярвания, влиза в нов живот с тази база от вярвания.

Всъщност ние променяме тялото си на база натрупани опитности от минали животи. Смъртта е само сън, по-дълъг от нощта. Избираме родителите си не случайно, усещаме душата на хора със сходни нагласи, мисли, проблеми.

Избираме времето, страната, мястото за нашето въплъщение, въз основа на задачите си, и знаем защо се прераждаме. Финото тяло, попадайки в ембриона, започва да оформя физическото тяло.

Нашето тяло не е хаотичен набор от гени, ние съзнателно избираме чертите, от които се нуждаем. Всички физически структури на нашето тяло са свързани с определени психически структури.

Нашето тяло е оформено от нашата психика. Всеки вътрешен орган има афинитет към определени емоции, ако имаме силна неотработена стресова емоция, тя образува заболяване още на ниво зачеване.

При зачеването се полагат енергийните структури на тялото, аурата, скоростта на вътрешните процеси. Ако човек е преживял тежък стрес по време на зачеването, започва да се формира заболяване още тогава.

През деветте месеца от пренаталния период бъдещите заболявания се полагат във физическото тяло. Кога и колко болестта се проявява зависи от силата и интензивността на стреса.

Ако в семейството на родителите има много трудна натрупана стресова ситуация с голям отрицателен енергиен заряд, тя се умножава по подобна енергия на детето от миналия му живот. И ще получим сериозно ранно заболяване.

След раждането болестта започва да се развива, а колко бързо се развива зависи от реакциите на човека към стреса, от средата, в която живее, от мислите на родителите му.

В началото това обикновено е дисбаланс на няколко органа, тъй като всичко в тялото е тясно свързано, те постепенно деактивират свързаните с тях други органи.

Така болестта расте с годините, като включва все повече и повече системи.

Нека заключим: хроничните заболявания могат да бъдат преодолени само чрез премахване на корените им, съхранявани в съзнанието и подсъзнанието.

А корените на болестта винаги са в стреса на нашето раждане, зачеване и в миналия живот. В настоящето ние само жънем плодовете на миналия избор.

На такова дълбоко ниво приложната кинезиология работи чудесно. Помага за премахване на натрупания енергиен заряд на болестта.


Източник: www.econet.ru

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

7 Коментара

 • Дияна Йончева
  18.08.2021

  Прекрасна и полезна статия! В къщи следим с интерес всичките ви публикации.
  Благодаря!

  Reply
 • Яна Димитрова
  25.08.2021

  Благодаря ви за полезната статия! Чета всичко с интерес! Прекрасни сте!

  Reply
 • Радка Колева
  27.08.2021

  Може ли да обясните как по-точно приложната кинезиология въздейства върху състоянието на духа и психиката. Мисля,че само утвържденията,които давате във ФЕТ, не са достатъчни да променят мислите на хората,а те са в основата на емоциите,върху които се работи там.

  Reply
  • Branding
   30.08.2021

   Здравейте, ето тук има информация: https://activesitting.bg/prilozhna-kineziologia/

   Reply
 • Suzy Drajeva
  29.08.2021

  Чета всичко,което ми изпращаите!
  Прекрасни сте. Сега чакам да си купя вашата книга.

  Reply
 • Кирилка Петкова Петкова
  04.09.2021

  Статията ми хареса, но щом прочетох за прераждането -се появиха съмнения. Вие вярвате ли във Възкресението? Ако да-тогава няма как да вярвате в прераждането! А аз вървам във Възкресението и във вечния живот!
  И в един Господ Иисус Христос -синът Божий, а не учител вселенски, редом с разни други учители!

  Reply
 • Светла
  20.07.2022

  Всичко звучи логично и научно. В науката всичко се доказва. До момента с прераждането.

  Reply

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.