Имате въпрос?
Изберете как да се свържете с нас.

Болките в нашето тяло не лъжат!

Тялото ни е програмирано да оцелява на почти всяка цена, а психиката ни е още по-креативна и от тялото. В тази статия ще разгледаме какво означава това и как да помогнем на собствения си инстинкт за оцеляване на три нива: Емоции, Мисли и Усещания.

Нашето тяло не лъже. В него са не само всички отговори, но то има и фино настроен инструмент, който безпогрешно разпознава лъжата от истината. Въпреки това, много хора пренебрегват сигналите на тялото си толкова силно, че сигналите, които то им изпраща отшумяват, а в някои случаи, изобщо не се появяват, тялото сякаш се втвърдява, замръзва.

Хората си създават заместители на истинските чувства чрез контрол, шаблони, критика, прекомерно желание за удоволствие и т.н. Използваме различни „инструменти“, най-простите от които са храната, пластичната хирургия, скъпите покупки, скандалите, самобичуването, създаването на страдание и бариери, и т.н.

Живите мисли са тези, които предизвикват емоции и усещания в собственото ни тяло. Но ако тялото ни не може да реагира физически на мислите, усещанията и емоциите ни, какво се случва след това? Заместването започва с патос, депресия, летаргия и други.

Какво представлява оживлението? Последица от динамичния контакт на съзнанието и подсъзнанието: оживлението е движение. Да се извършват творчески размишления, да възникват прозрения, да се появяват идеи и желания. Подсъзнанието не само влияе активно на човек, но и контролира всичко, което човека прави или отлага за по-късно или напълно отрича за себе си. Колкото по-малко човек осъзнава и изследва своите граници, толкова повече ще е зависим от „съдбата си“.

Чрез контакта с подсъзнанието човек може да проникне в смисъла на случващото се и да разбере защо нещо в живота му не се „случва“. Например, може да искате да имате по-доходоносна работа или да се ожените и в същото време се страхувате да се изявявате на работа, или смятате, че сте недостойни за сериозна връзка или брак.

Контактът с подсъзнанието започва с това да погледнем страховете си право в очите, да осъзнаем причините за конфликтите в себе си, да изслушаме и разберем истинските си желания чрез осъзнаване. Това, което е съзнателно вече не може да ни контролира и да ни пречи да постигнем целите си.

Блокажите в тялото ни замразяват части от него. Всяко неразпознато чувство, причинило болка, се пренася в тялото и на това място образува блокаж. Такива блокажи в тялото могат да бъдат десетки и дори стотици. В резултат на това човек се превръща в един биоробот, който има множество блокирани части в тялото си, които създават бариера за усещанията.

Много хора смятат, че ако не мислят за нещо, то ще престане да им влияе, да им причинява болка и по някакъв начин ще се разреши от само себе си или ще изчезне. 

Но блокажите не изчезват, а просто биват изтласкани в подсъзнанието и мигрират в тялото. И щом човек влезе в провокираща ситуация, пряко или косвено, тези блокажи изригват със страшна сила.

Празен, безсмислен, омразен, болезнен живот в резултат на „мъртво“ тяло.  Мъртвото тяло не живее, то имитира живота. С течение на времето необработените блокажи се трансформират в новообразувания, но това не е всичко. След време тези образувания се превръщат в злокачествени.

Много хора имитират желания от тях начин на живот чрез своя външен вид и проявления на себе си, така инстинктивно се опитват да се съживят изкуствено. 

И това е разликата от истинската жизненост. Основните предимства на живото тяло са:

 • Живото тяло и лице са красиви сами по себе си, имат светло излъчване;
 • Чувстващият човек е много по-силен от контролиращия и безчувствения човек;
 • Истински живият човек се доверява на себе си и не се страхува от отхвърляне или различно мнение от своето;
 • Живото тяло няма нужда да доказва каквото и да било;
 • Живият човек е в постоянен енергиен обмен с природата;
 • Той е в контакт с подсъзнанието си, знае какво иска и го получава.

Как да се върнете към живота:

 • Разберете какво у вас е „мъртво“;
 • Работете върху своите блокажи;
 • Влезте в контакт с вашето подсъзнание;
 • Научете се да управлявате емоциите си;
 • Изправете се срещу страховете си.

Десетилетия наред човек свиква с усещането дълбоко в себе си, че някъде нещо в него не е така, както трябва да бъде. Всъщност, веднъж осъзнавайки това, човек започва да работи и да преминава към различно качество на живот, започва да се съживява.

Автор: Марика Бения


Източник: www.econet.ru

Сподели статията:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

3 Коментара

 • МАРИЯ ГЕНОВА
  23.11.2021

  Желая да закупя книгата!

  Reply
  • Branding
   24.11.2021

   Здравейте! Можете да заявите книгата оттук: https://activesitting.bg/produkt/book-active-sitting/

   Reply
 • Светослава Тонева
  24.11.2021

  Благодаря !

  Reply

Вашият коментар

Практически обучения на живо ТУРНЕ 2024

Eднодневното обучение е идеалният баланс между това, от което тялото и съзнанието ти се нуждаят, за да функционират хармонично.

На събитието ще имаш възможност да затвърдиш техниките от гимнастиката Актив Ситинг и да ги надградиш с нови практики. Чрез тях ще разбереш какво е въздействието им върху тялото ти, за да можеш сам лесно да се справиш със своите физически и eмоционални блокажи.

Екипът на Актив Ситинг разполага с обучени хора, готови да ти съдействат при нужда по време на събитието.
X

Тридневен ритрийт

Опознай и балансирай тялото и емоциите си!

Побързай, защото ранното записване тече и цената ще се вдигне!

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги.