+(359)88 824 1212 activesittingbg@gmail.com

Кой сме ние?

Kазвам се Константин Ковачев и се занимавам с кинезитерапия от 16 години.

Преди три години състоянието ми не беше много добро. Страдах от различни болежки свързани с работата ми. Болки в китките, лявото рамо, изтръпване и чести болки в кръста. Откакто работя качих и доста килограми, 15 над нормата ми. Пиех обезболяващи и се разболявах често. Като кинезитерапевт използвах методи с които се самолекувах и проблемите намаляваха, но се появяваха пак и пак.

Същото нещо наблюдавах и с пациентите с които работех. Започнах да търся нови техники и методи за по-бързо лечение на тези проблеми и открих приложната кинезиология. Това е наука за движение на енергиите в тялото. С нейна помощ научих повече за човешкото тяло и причините за възникващите проблеми в него. Разбрах, че балансът на структура, биохимия и емоции е основен фактор за правилното функциониране на целия организъм. Преди разглеждах основно физическата част. Този метод ми даде възможност да подобря техниките за диагностика на даден проблем чрез мускулен тест. Питайки тялото чрез измерване тонуса на мускулите стигаме до причините за проблема.

Първо изпробвах техниките върху себе си и жена ми, имаше доста бързи резултати за които отначало даже не ми се повярва. След изучаване на повече от материала по приложна кинезиология добивах все повече яснота как бързо и лесно да откривам и балансирам състояниято им. Какви резултати постигнах със себе си. Открих причините на моите чести проблеми с кръста, болката в рамото и китката както и ниския ми имунитет.

Болката в кръста се оказа от проблеми с червата и трудно усвояването на някои храни. Китката и рамото пък от леки неразположения на стомаха и отслабване мускулите на раменния пояс.

Предприех мерки с режим на хранене, включих комплекс от упражнения с които се справих със наднорменото тегло, замених лекарствата с хранителни добавки, изчезнаха и слабоста в мускулите както и болките. Започнах да намирам решения не само за следствията но и за причините които ги пораждат.

Подобрих диагностиката и методите на лечение станаха по-бързи и ефективни. Все още уча нови неща свързани с собственото ми развитие и прогрес. Ефективната ми работа ми донесе повече доволни пациенти и увеличи броя на хората с които работя. Естествено това доведе до невъзможноста да взимам много нови пациенти. Реших, че е време да създам продукти от които хората да могат да се възползват, за да могат да достигнат до синтезирана информация с която сами да си помогнат.

Така създадох Актив Ситинг.

Система от упражнения с моментален ефект, която хорат могат да правят вкъщи на стол и на работното си място. В работата с пациенти срещам все по-често проблеми на емоционално ниво водещи до болки, които не се повлияват от лекарства и масажи. Поради което осъзнах необходимостта от работа и върху емоцииите. Естествено приложната кинезиология дава и такива техники. В комбинация и с други такива създадох система от утвърждения, които намаляват интензитета на отрицателните чуствата и ги заменят с положителни фрази. Пробвах ги върху мен и жена ми първоначално и така започна нашата по интензивна промяна на емоционално ниво. Страх, яд, гняв и обида намаляха и за две седмици повтаряне на тези утвърждения. Започнах да ги давам и на пациенти и при тях ефектът беше доста бърз.

Продължих да изучавам и прилагам техники, с които да повлиявам на емоционално ниво. Положителните промени във възприемане на реалността и ситуациите с които се сблъсквам всеки ден ми даде увереност и спокойствие. Реших да продължавам да усъвършенствам себе си и да помагам на хората със знанията и опита си да са по здрави и успешни.